Brands

Cardhu 12

Αποτελεί ένα από τα παλαιότερα απόστακτήρια στην περιοχή του Speyside στη Σκωτία, που βρίσκεται στις παρυφές του ποταμού Spey εδώ και 200 χρόνια. Η ιστορία του Cardhu, που είναι γνωστό για τον ήπιο και γλυκό του χαρακτήρα, και η πορεία του προς τη δόξα, συνδυάζεται σε μεγάλο βαθμό με την ιστορία δύο δυναμικών γυναικών που ανήκουν στην οικογένεια των ιδρυτών του. Η Helen Cumming, με το πάθος της για την ποιότητα και τη γενναιοδωρία, μπορεί δίκαια να χαρακτηριστεί η «πρώτη κυρία του ουίσκυ». Η νύφη της, Elizabeth, με την επιμονή της στην πρόοδο, καινοτομεί προχωρώντας το 1896 στην αγοραπωλησία του αποστακτηρίου από την Johnnie Walker & Sons. Το Cardhu 12 , η εμβληματική ετικέτα του αποστακτηρίου ξεχωρίζει για την διαχρονική πολυτελή φιάλη με ανάγλυφες καμπύλες, καθώς και τα απαλά, αρωματικά, λουλουδάτα χαρακτηριστικά του.

 

Cardhu Gold Reserve

Νεότερο μέλος στην οικογένεια του Cardhu, το Cardhu Gold Reserve εκπλήσσει με την πλούσια υφή και την ώριμη ισσοροπία του. Για τη δημιουργία του, ο Master Blender έχει επιλέξει προσεκτικά καψαλισμένα βαρέλια αμερικάνικης δρυός από την παρακαταθήκη του αποστακτηρίου, προκειμένου να προσφέρει ένα πλούσιο και ώριμο single malt ουίσκυ με πλούσια αρώματα ψημένου μήλου και πραλίνας.

Johnnie Walker Gold Label Reserve

Είναι το ιδανικό blend ουίσκυ του οίκου Johnnie Walker για έναν ξεχωριστό εορτασμό. Πολυτελές, κρεμώδες και με ευδιάκριτους τόνους μελιού είναι η επιτομή της συνύπαρξης των ουίσκυ από την περιοχή του Speyside και από τα Highlands, με μια διακριτική επίγευση καπνού από τις δυτικές ακτές. Για τη δημιουργία του αξιοποιούνται βαρέλια από το Clynelish Single Malt Whisky, το αποστακτήριο που τρoφοδοτείται από έναν ποταμό, όπου ανευρέθηκαν κοιτάσματα χρυσού. Ένα χρυσό ουίσκυ για χρυσές εορταστικές στιγμές.

 

 

Johnnie Walker Blue Label

Πρόκειται για ένα ασύγκριτο blend από τα πιο σπάνια και εξαιρετικά ουίσκυ της Σκωτίας, η επιτομή της εμπειρίας του οίκου Johnnie Walker στο blending. Μόνο ένα στα δέκα χιλιάδες βαρέλια από όλες τις γωνιές της Σκωτίας έχει την πολυτελή ποιότητα, τον χαρακτήρα και τη γεύση που απαιτούνται, για να προσφέρουν την μοναδική γεύση που αποτελεί την υπογραφή του Johnnie Walker Blue Label. Πλούσιο, καπνιστό, με έντονα αρώματα από φουντούκια, σέρι, μέλι, αποξηραμένα φρούτα και μαύρη σοκολάτα, χαρίζει μια ασύγκριτη εμπειρία για όλες τις αισθήσεις σε κάθε δοκιμή του.

Συνιστά την πιο πρόσφατη δημιουργία του μοναδικού αποστακτηρίου στο νησί Skye, ένα single malt ουίσκυ «σφυρηλατημένο» έτσι, ώστε να αντικατοπτρίζει την άγρια ομορφιά του. Ωριμάζει σε ένα συνδυασμό καψαλισμένων βαρελιών αμερικάνικης δρυός, που έχουν διαλεχτεί ένα προς ένα από τους Master Blenders, ώστε να τονίσουν τα γευστικά χαρακτηριστικά του Talisker. To αποτέλεσμα είναι μια εκλεπτυσμένη έκφραση του αποστακτηρίου, που ξεδιπλώνεται με καπνιστές γλυκές νότες, εξελίσσεται σε θαλασσινή αλμύρα και κορυφώνεται σε μια ισχυρή πικάντικη επίγευση.

 

Εμπνευσμένη από τη γνώση και εμπειρία 11 γενεών στην απόσταξη, η Ketel Οne αποτελεί την απόλυτη έκφραση χειροποίητης ultra-premium βότκας. Δημιουργείται στην Ολλανδία από προσεκτικά επιλεγμένο σιτάρι, συνδυάζοντας παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές απόσταξης. Παίρνει το όνομά της από τον αυθεντικό χάλκινο αποστακτήρα Distilleerketel#1, o οποίος χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα. Μόνο η καρδιά της κάθε απόσταξης αξιοποιείται, κάνοντας την Ketel One μια πραγματικά μοναδική βότκα, τραγανή στη γεύση και ταυτόχρονα μαλακιά στο τελείωμα. Φρεσκάδα, φρουτώδης χαρακτήρας εσπεριδοειδών, φινέτσα είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν την εμπειρία της απόλαυσής της μοναδική.

Δημιουργείται στη Γαλλία από τον χαρισματικό Jean Sebastien Robicquet, ο οποίος καινοτομεί συστήνοντας την πρώτη βότκα φτιαγμένη αποκλειστικά από σταφύλι. Συνδυάζει σταφύλια Ugni Blanc, την κυρίαρχη ποικιλία του Cognac με Mauzac Blanc, ένα αρωματικό κρασί από την περιοχή του Gaillac. Σε αντίθεση με τα δημητριακά, τα σταφύλια δεν χρειάζονται ζεστές θερμοκρασίες για να απελευθερώσουν τα σάκχαρά τους. Ετσι, η Ciroc χρησιμοποιεί ψυχρές θερμοκρασίες στα στάδια ζύμωσης, μια μέθοδο προσφιλή αποκλειστικά στους παραγωγούς κορυφαίων κρασιών, που έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση της χαρακτηριστικής φρεσκάδας και του φρουτώδους χαρακτήρα της. Ο φρέσκος αυτός, ζωηρός χαρακτήρας της, οφείλεται στη γνώση και την παράδοση της τέχνης των Γάλλων, καθώς και στο «terroir» της περιοχής που γεννήθηκε.

Το Tanqueray No. Ten, είναι το μόνο απεσταγμένο τζιν που χρησιμοποιεί φρέσκα εσπεριδοειδή κομμένα στο χέρι, ένα ένα, για να δώσουν στο απόσταγμα απαράμιλλη φρεσκάδα και γεύση. Το μυστικό του βρίσκεται στην καρδιά του: φρέσκα γκρέιπφρουτ, ολόκληρα ζουμερά πορτοκάλια και αρωματικά λάιμ μαζί με άρκευθο, κόλιανδρο, ρίζα αγγελικής και γλυκόριζα τοποθετούνται με το χέρι στον αποστακτήρα «Tiny Ten» από τον αποσταγματοποιό. Το αποτέλεσμα είναι ένα κορυφαίο τζιν με ζωηρά αρώματα εσπεριδοειδών, διακριτικά ίχνη βοτάνων και μπαχαρικών, το οποίο, έχοντας κερδίσει επί τρεις συνεχόμενες χρονιές το βραβείο του «Καλύτερου Λευκού Οινοπνευματώδους Ποτού στον κόσμο» στον Διεθνή Διαγωνισμό Οινοπνευματωδών Ποτών στο Σαν Φρανσίσκο, εντάχτηκε στο Πάνθεον των Αποσταγμάτων.

Don Julio Blanco

Η ιστορία της ξεκινά το 1942, όταν ο Don Julio Gonzalez αποφασίζει να δημιουργήσει στο Atotonilco Altos του Μεξικό το « La Primavera», το δικό του αποστακτήριο, με στόχο την παραγωγή της πρώτης premium τεκίλας στον κόσμο. Παράγεται αποκλειστικά από μπλε αγαύη και το μυστικό της μοναδικότητάς της βρίσκεται στην καλλιέργεια των φυτών της: φροντίζονται σχολαστικά αποκλείοντας το κλάδεμα και αποκτώντας τον χώρο και χρόνο για να αναπτυχθούν απολύτως φυσικά, ώστε να συλλεχθούν μόνο όταν φτάσουν στην πλήρη ωρίμανσή τους. Στη συνέχεια, θα αργοψηθούν σε χτιστούς φούρνους για 72 ώρες, δίνοντας έναν εκλεκτό απαλό χυμό. Η Don Julio Blanco θα εμφιαλωθεί αμέσως μετά τη διπλή απόσταξη, διατηρώντας φρέσκα τα αρώματα αγαύης, την τραγανή, καθαρή γεύση και την υφή μαύρου πιπεριού.

 

 Don Julio Reposado

Η «ξεκουρασμένη» Don Julio Tequila παράγεται αποκλειστικά από μπλε αγαύη, υφίσταται διπλή απόσταξη και παλαιώνει μεσοσταθμικά για 8 μήνες μέσα σε δρύινα βαρέλια για να αποκτήσει ένα μαλακό, γλυκό χαρακτήρα. Το άρωμά της έχει νότες βανίλιας, ενώ η γεύση της παραπέμπει σε αποξηραμένα φρούτα και μαύρη σοκολατα.

Δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τα 100 χρόνια της ίδρυσης της πόλης Zacapa, στη Γουατεμάλα. Παράγεται αποκλειστικά από αγνό μέλι ζαχαροκάλαμου και ωριμάζει σε ένα οροπέδιο, στα 2300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ακολουθώντας το “Systema Solera”, ένα δυναμικό σύστημα παλαίωσης οικείο από τα ισπανικά sherry. Το τελικό blend περιλαμβάνει ένα πολύπλοκο, εκλεπτυσμένο ρούμι που έχει ωριμάσει για 6 έως 23 χρόνια διαδοχικά, σε καψαλισμένα βαρέλια αμερικάνικης δρυός και βαρέλια που είχαν προηγουμένως φιλοξενήσει bourbon, sherry Οlorosso και Pedro Ximenez. Ένα ρούμι που ωριμάζει αργά, ακολουθώντας μια διαδικασία που του επιτρέπει να αποκτήσει το βαθύ καφέ του χρώμα, τα σύνθετα αρώματα βανίλιας, σοκολάτας, ξηρών καρπών, καραμέλας και καφέ, καθώς και το εξαιρετικό του βάθος, αποκτώντας την τέλεια αρμονία.

Bulleit bourbon

Εμπνευσμένο από την οικογενειακή συνταγή αμερικάνικου ουίσκυ, με υψηλή περιεκτικότητα σε σίκαλη, που είχε δημιουργήσει πριν από 150 χρόνια ο Augustus Bulleit, το Bulleit Bourbon είναι το bourbon μικρής παραγωγής, που κερδίζει ολοένα και περισσότερη προσοχή παγκοσμίως. Παράγεται στο Kentucky από επιλεγμένα δημητριακά (καλαμπόκι, σίκαλη, βυνοποιημένο κριθάρι) και νερό φιλτραρισμένο σε ασβεστόλιθο. Παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για 6-8 χρόνια. Εξαιτίας της υψηλής του περιεκτικότητας σε σίκαλη, αποκτά έναν τολμηρά πικάντικο χαρακτήρα, με έντονη γεύση από σφένδαμο και ξύλο, καθώς και ένα καθαρό, μαλακό τελείωμα.

 

 

Bulleit Rye

Δημιουργείται το 2011, κατ’ «απαίτηση» των bartenders στον Tom Bulleit, για ένα Rye ουίσκυ που θα μπορούσε να φέρει στο φώς τα Rye ουίσκυ της εποχής της ποτοαπαγόρευσης. Με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίκαλη από οποιαδήποτε άλλη ετικέτα της αγοράς (95%), κερδίζει καθημερινά την αναγνώριση με τον απαράμιλλα πολύπλοκο και πικάντικο χαρακτήρα του. Η ωρίμανσή του σε δρύινα βαρέλια για 5-7 χρόνια, του χαρίζει μια απροσδόκητα μαλακή και πληθωρική επίγευση.